Tietokoneen valitseminen

Tietokoneen valitseminen

Kuten aivan ensimmäisellä sivullamme jo todettiinkin, niin teknisten laitteiden kehittyessä kuluttajan pää saattaa mennä helposti pyörälle valtavan laitevalikoiman edessä ja kuluttaja saattaa kokea runsaudenpulaa, minkä vuoksi oikean valinnan tekeminen tietokoneita myyvässä liikkeessä saattaa olla vaikeaa. Tarjolla on nykyään kovin monenlaisia koneita – jopa monen värisiä koneita. Tarjolla on läppäreiden lisäksi myös monia muita laitteita, joita voi käyttää netissä. Joissakin tapauksissa esimerkiksi tabletti voi olla läppäriä parempi vaihtoehto. Koneella voidaan tehdä kovin monia erilaisia tehtäviä ja nykyaikaiset koneet ovat myös erikoistuneita siten, että jokin kone sopii toista paremmin tiettyihin tehtäviin.

Lukuisten erilaisten tarjolla olevien vaihtoehtojen vuoksi onkin hyvä pohtia muutamia perusasioita koneen ostamiseen liittyen ennen kuin ryntää tietokoneostoksille. Tälle sivulle on koottu muutamia vinkkejä tietokoneen valintaa silmällä pitäen. Nappaa parhaimmat vinkit talteen ja kysy tarvittaessa lisätietoja asiantuntevalta tietokonemyyjältä!

Vinkkejä tietokoneen valintaa silmällä pitäen

Tähän kappaleeseen on koottu luettelomaisesti vinkkejä, joiden avulla onnistut toivottavasti tekemään oikean valinnan tietokoneliikkeessä.

– Ei voida varmasti liikaa korostaa, että kaikista tärkeintä tietokonetta valittaessa on pohtia, millaiseen käyttötarkoitukseen ostettavaa konetta pääasiassa käytetään – on aivan eri asia ostaa kone vaikkapa pelikäyttöön kuin reissussa mukana kuljetettavaksi yhteydenpitovälineeksi.

– Jos aiot ostaa koneen pelikäyttöön, tulee sinun kiinnittää ennen kaikkea huomiota siihen, että koneen tehot riittävät tähän käyttötarkoitukseen. Myös suuresta näytöstä on etua pelikäytössä, toisin kuin halutessasi hankkia koneen, jota kannat usein mukanasi.

– Reissussa usein mukana kuljetettavassa koneessa pienestä näytöstä on hyötyä, koska pieninäyttöinen kone mahtuu suurikokoista konetta paremmin laukkuun ja sitä on helpompi kuljettaa mukana. Reissussa käytettävässä koneessa saattaa olla hyötyä myös esimerkiksi kunnon häikäisynesto-ominaisuuksista sekä näppärästi toimivasta näppäimistöstä, joka toimii näppärällä tavalla myös ollessasi reissun päällä. Hiiri ei välttämättä ole kovin näppärä väline tehdessäsi töitä vaikkapa liikkuvassa bussissa, minkä vuoksi onkin tärkeää, että konetta on helppo käyttää myös ilman erillistä hiirtä.

– Jos käytät konetta reissussa lähinnä viihdekäytössä, saattaa tabletti tai laadukas älypuhelin olla läppäriä parempi vaihtoehto. Tabletti kulkee näppärästi mukana ja sitä voi käyttää myös ollessasi seisoma-asennossa – toisin kuin läppäriä. Voidaankin jopa sanoa, että tabletti sekä älypuhelin ovat todellisia mobiililaitteita, koska niitä voi todella käyttää myös liikkeellä ollessaan. Toisaalta tabletilla ei voi tehdä aivan kaikkia samoja asioita kuin läppärillä, joten koneen tuleva käyttötarkoitus ratkaisee jälleen sen, millainen laite sinun kannattaa hankkia. Jos laite on tulossa viihdekäyttöön, voi näppärän tabletin löytää yllättävän edullisesti.

– Jos konetta käytetään kuvien muokkaamiseen, kannattaa varmistaa, että sen tehot riittävät tähän käyttötarkoitukseen.

– Kannattaa kysellä paljon konetta käyttävien tuttavien ja ystävien suosituksia koneisiin liittyen tai lukea tällaisia käyttökokemuksia netin keskustelupalstoilta. Keskustelupalstoilla tosin kannattaa muistaa, ettei kaikki palstoilla sanottu välttämättä perustu totuuteen tai edes todellisiin käyttökokemuksiin.

– Budjettisi asettaa tietysti rajat, joiden sisällä kone pitäisi löytää. Jos budjettisi on pieni, kannattaa seurata tarjolla olevia alennuksia.

– Vinkkien pyytäminen asiantuntevalta myyjältä on hyvä valinta valitessasi itsellesi ja omaan käyttöösi sopivaa tietokonetta. Myyjälle kannattaa ehdottomasti kertoa, mihin käyttöön kone on tulossa ja mikä on budjettisi. Käyttötarkoitus kannattaa kertoa mahdollisimman tarkkaan, jotta myyjä osaa neuvoa sinua mahdollisimman monipuolisesti koneen valintaan liittyvissä kysymyksissä.

Toivottavasti teet onnistuneet tietokonekaupat ja onnistut ostamaan koneen, josta on sinulle iloa pitkäksi aikaa ja joka sopii optimaalisella tavalla käyttötarkoituksiisi.